2008.a festival Austrias

2008.a vvs suvefestivalil Austrias St Martini noorte- ja perekeskuses osales Eestist 4 inimest - Andres, Merike, Merikese poeg Mihkel ning tütretütar Keiti Marii (kõrvaloleval pildil).

Loodan, et edaspidi jagavad ka nii Andres kui Mihkel siin oma muljeid suvefestivalilt ja Sina, armas lugeja saad sellest inspiratsiooni, et hakata raha koguma, sõitmaks koos meiega järgmise aasta festivalile Rootsi!

2009.a festivali kohta leiad teavet siit !

Wednesday, August 6, 2008

Suvefestivali sünni- ja ajalugu


Esimene Euroopa vägivallatu suhtlemise suvefestival sündis 2004.aasta suvel Taanis. Alates sellest ajast on ilmavalgust näinud 5 festivali. Taani festivalil lepiti kokku põhimõtted, et festival hakkab rändama ühest Euroopa riigist teise ja igal aastal korraldab festivali erineva riigi vabatahtlike tiim.

Alates 2004.aastast on festival rännanud järgmistes riikides:

2004.a - Taanis
2005.a - Saksamaal
2006.a - Poolas
2007.a - Hollandis
2008.a - Austrias

Pildil on Keiti Marii kaelkirjakuga, mis rändab koos festivaliga järgmisel, 2009. aastal Rootsi!

Festivali korraldajate eesmärgiks on pakkuda kohtumispaika vägivallatu suhtlemise meetodi praktiseerijatele üle kogu maailma (osalejaid on olnud peale eurooplaste Nepalist, Sri Lankalt, USA-st)

Festival on organiseeritud selliselt, et organiseerijad korraldavad majutuse, toitlustuse, loovad raamistiku päevakava näol ja muud praktilised küsimused. Iga osaleja on teretulnud jagama väljapakutud päevakava raames sessioone teemadel, mis talle omased ja südamelähedased. Enamus sessioone on vägivallatu suhtlemise teemalised, kuid samuti on pakutud naerujoogat, salzatantsu, intuitiivset laulmist, provokatiivset nõustamist ja paljut muud.

Osalema oodatakse nii vägivallatu suhtlemise praktiseerijaid (olenemata, kas nad on "alustajad" või "vanad kalad") ja treenereid kui nende igas vanuses pereliikmeid.

Festivali põhirõhk on sellel, et luua nädala jooksul kogukond, kus igaühe vajadustest hoolitakse võrdväärselt. Oluline on viia see kogemus endaga koju kaasa, et siis oma peres, naabruskonnas, ümbruskonnas hoolimise ja üksteisega arvestamise seemneid edasi külvata!

No comments: